Annies grova kringlor

Här kommer receptet på  de goda kringlorna vi fick på ”mellis” i onsdags.

Annies grova kringlor

50 g smält smör,  0,5-1 dl rapsolja,  1,5 dl mjölk,  1,5 dl filmjölk eller yoghurt,                         1 dl strösocker,  1,5 dl havregryn,  1,5 dl vetegroddar,  1 dl solrosfrön,  1,5 dl grovt rågmjöl, 1 dl vetekli,  1 msk hjorthornssalt,  ca 4 dl vetemjöl,  1 dl vetemjöl till utbakning.

Smält smöret och blanda med oljan, mjölken, filen och sockret. Blanda havregryn, vetegroddar, solrosfrön, rågmjöl och vetekli och rör ner. Blanda vetemjöl med hjorthornssalt och arbeta in till en fast deg. Baka ut kringlor och grädda i mitten av  ugnen , 225 grader 12-15 minuter

image.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *